Політика

Росія вважає вибори президента Білорусі легітимними – Путін

Росія визнала легітимність результатів президентських виборів у Білорусі, заявив президент РФ Володимир Путін, нагадавши, що привітав Олександра Лукашенка з перемогою.

"Ми виходимо з того, що вибори відбулися. Я одразу це зробив. Ми визнали їх легітимність. Я привітав Олександра Григоровича Лукашенка з перемогою на цих виборах", – сказав Путін в інтерв'ю телеканалу "Росія-1" (ВГТРК).

У Білорусі з 9 серпня тривають масові акції протесту проти підсумків виборів президента, на яких переможцем оголошено нинішнього главу держави Лукашенка, який обіймає цю посаду з 1994 року. Вибори відбулися 9 серпня. Згідно із затвердженими ЦВК підсумками, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його основного опонента Світлану Тихановську – 10,12%.

Загалом під час акцій протесту було затримано близько 7 тис. осіб. З 13 серпня протести почалися на багатьох білоруських промпідприємствах. 17 серпня Лукашенко допустив можливість проведення нових виборів глави держави після ухвалення нової Конституції.

18 серпня прихильники Тихановської створили Координаційну раду з метою транзиту влади в країні шляхом проведення нових виборів. Влада Білорусі вважає цей орган неконституційним.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ