Політика

Пристайко анонсував великий контракт на летальну зброю з Великою Британією

Україна розраховує найближчим часом отримати військову допомогу від Великої Британії, зокрема, укласти великий контракт на летальне озброєння, заявив український посол в цій країні Вадим Пристайко.

"Британський трек - унікальний. Він наразі стає дедалі важливішим, і не лише для України. Це також наш дуже важливий партнер у сфері безпеки, від якого, я сподіваюся, найближчим часом ми зможемо отримати реальну військову допомогу, сприяння в розвитку Збройних сил", - сказав Пристайко в інтерв'ю "Європейській правді", оприлюдненому в п'ятницю.

"Зокрема, йдеться про значний контракт на летальне озброєння - не лише придбання, а й виробництво в Україні, локалізацію", - уточнив дипломат.

Пристайко зазначив, що питання локалізації - це позиція уряду України.

Як повідомлялося, 4 червня 2020 року Верховна Рада підтримала подання про звільнення Пристайка з посади віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

20 липня президент України Володимир Зеленський звільнив Наталію Галібаренко з посади посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії та призначив на цю посаду Пристайка.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ