Політика

Лист Кравчука щодо відповідності постанови Про місцеві вибори Мінським угодам надійшов до ВР і переданий на розгляд комітетам – Разумков

Лист голови української делегації в ТКГ в Мінську Леоніда Кравчука до Верховної Ради про відповідність постанови про проведення місцевих виборів Мінським угодам надійшов до Верховної Ради і переданий на розгляд парламентських комітетів, заявив спікер ВР Дмитро Разумков.

"Щодо звернення Леоніда Макаровича: воно справді надійшло до Верховної Ради, якщо я не помиляюся, в п'ятницю Руслан Стефанчук направив його в комітети, комітети розглянуть ці питання", – сказав Разумков журналістам на брифінгу біля будівлі Верховної Ради.

Прогнозувати результати розгляду звернення глави української делегації в ТКГ в Мінську в парламентських комітетах спікер ВР не став.

"Я скажу свою позицію, яку я чув, зокрема, і від багатьох українських високопоставлених чиновників: вибори – це дуже правильно, вибори потрібно проводити на тій території, на якій це можливо. Я вважаю, що це виключне право громадянина за Конституцією. Однак є деякі обмеження: вибори мають бути виборами. Вони мають бути демократичними, вони мають представляти інтереси всіх громадян, які живуть на тій чи іншій території: подобається нам їхній вибір чи ні. Головне – вибори повинні відповідати європейським нормам і бути такими, які не ставитимуть під загрозу життя і здоров'я наших співгромадян", – додав спікер парламенту.

Голова ВР також зазначив, що крім глави делегації в ТКГ, необхідно вислухати і позицію представників інших органів державної влади, які відповідають за мирне врегулювання війни на Донбасі, зокрема керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

"Станом на сьогодні ви неодноразово бачили і позицію президента, він про це говорив. Провести вибори на тимчасово окупованих територіях? Я не розумію, як це зробити. Якщо ми говоримо про Тристоронню контактну групу, то варто було б почути позицію і інших представників, зокрема і представників Офісу президента – Андрій Борисович Єрмак відповідальний за цей напрямок. Наскільки мені відомо, ніякої додаткової інформації не надходило. Верховна Рада діятиме виключно в інтересах усіх громадян України, але враховуючи ті специфічні обставини, які дозволяють або не дозволяють проводити вибори на тих чи інших територіях", – сказав Разумков.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ