Політика

Захід надає військову підтримку через НАТО "альтернативному президенту", заявляє Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє, що західні країни надають військову підтримку через НАТО "альтернативному президенту".

"Ви бачите, що вони вже тягнуть сюди "альтернативного президента", роблять це всерйоз, оскільки сиплються заяви західних держав про фінансування, підтримку. Військова підтримка в наявності – пересування військ НАТО до кордонів. Вони все роблять для того, щоб затягнути сюди нібито нового президента. Він звертається до західних держав, в цьому випадку до НАТО, з метою захисту населення. Вони вводять війська – і на Білорусі можна поставити хрест", – заявив Лукашенко, відвідуючи в суботу військовий полігон під Гродном. Його цитує Держагентство БелТА.

Лукашенко також заявив, що опоненти хочуть розосередити сили білоруських військових і правоохоронців, відвернути від внутрішньої ситуації і напружити на зовнішньому кордоні. Він додав, що одночасно з цим триває активізація протестних настроїв і бандитизму в суспільстві.

За словами Лукашенка, ці дії і відповідні заяви західних країн – вже пряме втручання в ситуацію в Білорусі. "Йдеться про фінансування, витягування нас на переговори з ОБСЄ – зрозуміло, для чого вони це роблять", – зазначив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ