Політика

Крим швидше повернеться під юрисдикцію України, якщо Херсонська область процвітатиме, переконаний Зеленський

Президент Володимир Зеленський узяв участь у представленні Стратегії розвитку Херсонської області на 2021-2027 роки в рамках поїздки до регіону у четвер, повідомляється на сайті глави держави.

"Стратегія кожної області створюється не у високих столичних кабінетах, а безпосередньо на місці подій, у постійному діалозі з людьми", - наголосив глава держави.

На думку Зеленського, спільне завдання центральної та місцевої влади і всіх громадян - максимально розкрити потенціал регіону і подолати виклики, що стоять перед ним. "Херсонщина має неймовірний потенціал в агропромисловості, туризмі, відновлюваній енергетиці, транспортній сфері. Херсонська земля неймовірно родюча", - зазначив президент.

Глава держави також акцентував увагу на тому, що Херсонська область межує з окупованих Кримом, і висловив переконання, що півострів обов'язково повернеться в Україну. "Я впевнений, коли поруч із ним буде квітуча, сяюча, успішна Херсонщина – це повернення станеться значно швидше", - наголосив Зеленський.

Представляючи Стратегію розвитку Херсонської області, голова обласної державної адміністрації Юрій Гусєв зазначив, що однією з перспективних галузей регіону є сільське господарство і, зокрема, напрям зрошення може отримати додатковий імпульс після реалізації земельної реформи в Херсонській області. Він повідомив, що найближчим часом разом з урядом презентує стратегію розвитку зрошення з пілотними проектами в області.

Гусєв відзначив великий потенціал галузі туризму, суднобудування, значні інфраструктурні можливості.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ