Політика

Координаційна рада не має на меті змінити Конституцію і зовнішній курс Білорусі, намагається встановити контакт з адміністрацією Лукашенка

Координаційна рада прибічників екс-кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської має на меті подолання політичної кризи в країні, заявила на брифінгу член Ради Марія Колесникова.

"Рада прагне подолання політичної кризи в Республіці Білорусь і забезпечення згоди в суспільстві на підставі Конституції. Координаційна рада не має на меті змінити конституційний устрій та зовнішньополітичний курс Білорусі", - заявила Колесникова журналістам у середу.

У свою чергу член ради Павло Латушко заявив, що Координаційна рада намагається встановити контакти з адміністрацією чинного президента країни Олександра Лукашенка.

"Сьогодні була спроба встановити контакт з адміністрацією президента. Поки що відповіді немає", - заявив Латушко журналістам після першого засідання ради в середу.

Латушко також наголосив, що "вирішити питання ми маємо самостійно - без участі іноземних представників, це найкращий варіант".

За його словами, головною ідеєю резолюції, затвердженою радою на першому засіданні, - діалог із владою щодо подолання політичної кризи.

За словами ще одного члена Ради - Ольги Ковалькової, "ми очікуємо діалогу, й цього вимагає весь білоруський народ". "Ми чекаємо, що діалог найближчим часом відбудеться", - додала вона.

Латушко також нагадав висловлювання глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що вибори в Білорусі "минули неідеально". На його думку, це є сигналом до діалогу Координаційної ради з російською стороною. "Саме російська сторона запросила нас до діалогу", - вважає Латушко.

"Координаційна рада вважає, що єдиним способом подолання політичної кризи є негайний початок переговорів і створення механізмів для відновлення законності та проведення нових виборів", - ідеться в поширеній радою резолюції.

"Ухилення від цих переговорів покладає на діючу владу відповідальність за поглиблення політичної та економічної кризи в Республіці Білорусь", - наголошується в резолюції.

Білоруська опозиція днями сформувала Координаційну раду з транзиту влади на чолі з екс-кандидатом у президенти Світланою Тихановською. Обрано президію.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ