Політика

Україна передала Росії список із 22 кримських татар, звільнення яких Зеленський обговорив в останній розмові з Путіним - Єрмак

Президент України Володимир Зеленський під час останньої телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним обговорив звільнення 22 кримських татар, незаконно утримуваних в окупованому Криму, заявив голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Цей список вже передано російській стороні. І ми очікуємо, що це питання теж буде вирішено", - наголосив Єрмак під час робочої поїздки президента України на Донбас, повідомляє прес-служба президента.

Як повідомлялося, Зеленський і Путін провели телефонну розмову 26 липня. Серед інших питань обговорювалося також звільнення незаконно утримуваних осіб, зокрема журналіста, фігуранта сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" Руслана Сулейманова у зв'язку з трагічною загибеллю його трирічного сина Муси Сулейманова, який зник увечері 24 липня в Криму. На його пошуки приїхали декілька тисяч людей з усього півострова. 26 липня управління МНС Росії у Криму повідомило, що тіло дитини знайдено. В управлінні МВС Росії у Криму стверджували, що Муса Сулейманов помер через утоплення. Тіло хлопчика було знайдено в одній із вигрібних ям поруч із будинком.

Того самого дня Зеленський у телефонній розмові з Путіним порушив питання звільнення Сулейманова.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ