Політика

Росія витісняє Українську церкву з тимчасово окупованого Криму - представництво президента в АРК

Верховний суд РФ відмовився переглядати рішення окупаційних "судів" на території Криму про виселення громади Православної церкви України (ПЦУ) з Кафедрального собору Святих рівноапостольних князів Володимира та Ольги у Сімферополі, повідомляє Представництво президента України в Автономній Республіці Крим.

"Російська Федерація вчергове вчиняє дії щодо знищення осередків української культури в Криму, переслідуючи українську релігійну громаду", - йдеться в повідомленні на сторінці представництва у Facebook.

Адвокат Сергій Заєць нагадав, що рішення про виселення з храму кримські суди ухвалили ще влітку 2019 року. "Одночасно влада РФ намагається знести каплицю в Євпаторії. За тиждень до цього архієпископ Климент отримав вимогу від судових приставів розібрати каплицю... По суті це означає повну ліквідацію української православної громади в Криму", - повідомив він.

У представництві зазначають, що спільно з Міністерством закордонних справ, Міністерством культури та інформаційної політики, прокуратурою АР Крим і в подальшому вживатимуть усіх можливих заходів щодо захисту громадян, які опинилися в окупації.

"Представництво засуджує чергові порушення держави-окупанта Російської Федерації проти Кримської єпархії Православної церкви України та її вірян. Рішення суду, скероване на виселення єпархії з Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги, є втіленням політики держави-окупанта щодо витіснення Української церкви з тимчасово окупованого Кримського півострова. Росія хоче, щоб в Криму не було Української церкви, важливого центру єднання українців. Представництво буде вживати всіх можливих заходів і дій для захисту Української церкви", - заявив постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ