Політика

Представники чотирьох партій створили платформу для об'єднання демократичних сил на місцевих виборах у Києві

Представники київських організацій політичних партій "Громадянська позиція", "Демократичний альянс", "Сила людей" і "Громадянський рух "Хвиля" об'єдналися для участі у виборах до Київської міської ради та мера столиці.

"Ми не є закритим клубом. Як найвідкритіші ініціатори цього процесу ми запрошуємо всі незалежні, всі демократичні партії, запрошуємо всіх активістів, громадські організації, які планують йти на вибори або допомагати виборчому процесу, і сподіваємося, що ми будемо почуті", - сказав керівник київської партійної організації партії "Сила людей" Євген Лебедєв на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

За словами голови київського міського осередку партії "Громадянська позиція" Олексія Гриценка, список об'єднання партій на місцевих виборах формуватиметься за допомогою створення номінаційного комітету з відбору та перевірки кандидатів у депутати серед членів партій-представників, які не братимуть участі у виборах і людей ззовні з незаплямованою репутацією.

"Ми відкинули амбіції і ухвалювати рішення про те, на базі якої партії ми йтимемо, ми будемо безпосередньо перед моментом, коли висуватимемося, тому що технологічно буде зрозуміло, у якої партії є потенціал для входження до Київради, і це буде технічне рішення. Щодо міського голови - ми тільки зараз почали обговорювати людей, які є всередині нашого середовища і поза ним. Ми формуємо певний список і далі спільно визначатимемося, тому що всім зрозуміло, що може піти Сергій Притула - це потенційна кандидатура, яку ми теж обговорюємо. Є люди, які можуть піти з нашого середовища або інші люди", - сказав Гриценко, відповідаючи на запитання кореспондента "Інтерфакс-Україна".

Лебедєв також уточнив, що некоректно зараз говорити про союз конкретно чотирьох партій, оскільки є політсили, які підтримують об'єднання або думають про такий крок, але не готові поки що публічно про це заявити.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ