Політика

Кличко закликав депутатів Київради внести зміни до міських цільових програм

Київська міська рада має ухвалити низку рішень, необхідних для забезпечення життєдіяльності столиці в умовах боротьби з пандемією коронавірусу, заявив мер Києва Віталій Кличко на початку засідання Київської міської ради.

За його словами, депутати мають внести зміни до міських цільових програм, зокрема для забезпечення роботи медзакладів у боротьбі з коронавірусом і щодо компенсації втрат комунальним перевізникам під час пандемії. "Йдеться передусім про зарплату столичних транспортників. І про покриття витрат підприємств, спричинених вимушеним для них карантином. Лише метрополітен, зауважу, втратив доходів під час карантину понад 620 млн грн! І на сьогодні ми не можемо залишити людей без зарплати", - зазначив мер Києва.

Він також закликав ухвалити зміни до освітньої програми з ефективності використання коштів на будівництво і ремонт садочків та шкіл і внести коригування до програми "Турбота", передусім в частині запровадження електронного квитка в столиці.

"Ми надаємо можливість пільговикам користуватися посвідченнями для проїзду в комунальному громадському транспорті до 1 січня наступного року. Доки уряд не врегулює питання компенсації за проїзд пільговиків. Це важливе рішення. І його треба ухвалити", - наголосив Кличко.

За його словами, також депутати мають розглянути питання щодо продажу через відкритий аукціон дев'яти земельних ділянок, що необхідно для наповнення міського бюджету в умовах, коли місту заблокували приватизацію об'єктів.

"Закликаю вас ухвалити нарешті рішення про підтримку столичного бізнесу. А саме - про звільнення від сплати пайової участі за розміщення літніх і сезонних майданчиків закладів громадського харчування. А також давайте серйозно ставитися до питання про підтримку вкладників "Укрбуду". У нас є проект рішення про звільнення від пайової участі об'єктів "Укрбуду". Зараз "Київміськбуд" взявся за добудову ще шести об'єктів. Це важливо, тому що тисячі людей чекають на своє житло, у будівництво якого вже вклали кошти", - сказав Кличко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ