Політика

Гонконг більше не буде конкурентом США в торгівлі

Гонконг через дії влади КНР втратить статус серйозного конкурента США у сфері торгівлі, заявив у вівторок президент США Дональд Трамп.

"У результаті ми втратили серйозного конкурента", - сказав він на прес-конференції в Білому домі.

На думку Трампа, Гонконг після нещодавніх заходів, вжитих там з ініціативи Пекіна, "більше не буде здатний конкурувати на вільному ринку".

Крім того, за його словами, тепер "багато людей" взагалі покинуть Гонконг.

Раніше Трамп заявив, що підписав закон, який передбачає санкції проти китайських офіційних осіб, що обмежили свободи Гонконгу. "Сьогодні я підписав закон і указ, націлені на те, щоб Китай ніс відповідальність за утиски в Гонконзі", - заявив він.

Він пояснив, що, окрім закону, переданого йому на підпис Конгресом, йдеться про указ, що скасовує привілейоване ставлення Вашингтона до Гонконга. Зокрема, це призведе до припинення торговельних преференцій і припинення передачі туди американських технологій.

Раніше обидві палати Конгресу схвалили закон, що передбачає санкції проти офіційних осіб, причетних до нещодавно ухваленого закону про національну безпеку Гонконгу. У США вважають, що цей закон порушує особливий статус Гонконгу і позбавляє його жителів низки свобод.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ