Політика

Тимошенко закликає Зеленського доповісти ВР про нові умови підписання меморандуму з МВФ

Фракція "Батьківщина" вимагає від президента України Володимира Зеленського публічного процесу підписання меморандуму з Міжнародним валютним фондом, заявляє лідерка фракції Юлія Тимошенко.

"Ми просимо публічного процесу підписання меморандуму з МВФ. Ми закликаємо президента прийти до парламенту й доповісти, які нові умови перед країною поставлено", - сказала Тимошенко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту в понеділок.

Вона також заявила, що Зеленський має назвати імена уповноважених, які вестимуть переговори з МВФ про позики.

"Закони проти інтересів України - про розпродаж сільськогосподарської землі та про знищення Національного банку як державної установи - президент Зеленський підписав, але ніяких кредитів МВФ Україна не отримала. Натомість ми отримали новий переговорний процес з МВФ і нові умови", - обурилася Тимошенко.

Процес переговорів з МВФ, переконана вона, не може відбуватися таємно від українського суспільства.

"Наша вимога - не може бути жодних переговорів про майбутнє України за спиною. Український президент повинен чесно розповісти громадянам про те, що відбувається на переговорах. Тому на погоджувальній раді я звернулася з вимогою до президента Зеленського прийти до парламенту, представити всі нові умови МВФ, чітко оприлюднити прізвища тих людей, які сьогодні уповноважені проводити переговори з МВФ, і все це, безумовно, треба погоджувати з українським суспільством. Ми хочемо бачити обличчя всіх цих людей на чолі з Зеленським, щоб вони нам розповіли, що вони приймають, чому вони здають національні інтереси України, і хто за це потім відповідатиме", - наголосила Тимошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ