Політика

Радник президента Латвії запевнила заступника голови ОП у незмінності підтримки територіальної цілісності України і збереженні санкцій проти РФ

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква і радник президента Латвії з питань зовнішньої політики Солвейга Сілкална під час відеоконференції у вівторок обмінялися думками про ситуацію з протидією пандемії коронавірусу в Україні та Латвії, приділивши особливу увагу заходам з метою забезпечення захисту та безпеки громадян.

"Був відзначений взаємний настрій на відновлення традиційно високої динаміки двостороннього політичного діалогу. Ігор Жовква і Солвейга Сілкална домовилися продовжити організацію низки двосторонніх заходів, перенесених через пандемію COVID-19, для проведення в поточному році. Перш за все, це візит в Україну президента Латвії Егілса Левітса на запрошення Володимира Зеленського", - повідомляє у вівторок прес-служба Офісу президента.

Сілкална запевнила у незмінності твердої позиції Латвії на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, і підкреслила важливість збереження санкцій тиску Європейського союзу на РФ.

Жовква висловив подяку за політичну підтримку, яку офіційна Рига надає Україні, зокрема, в рамках міжнародних організацій. Він також подякував за вагому практичну допомогу, перш за все організацію медичної реабілітації українських військових в Латвії, і висловив надію, що після завершення карантину відповідна допомога буде продовжена.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ