Політика

Зеленський заявив, що не допустить встановлення на місцевих виборах надуманих бар'єрів для регіональних партій

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що не допустить встановлення на майбутніх місцевих виборах у країні надуманих бар'єрів для регіональних партій.

"Справа в тому, що в окремих політичних партіях активізувався вірус, який сидить у них останні 28 років. Цей вірус називається "хитрозробленість". Розуміючи свої мізерні шанси на місцевих виборах, деякі партії намагаються змінити законодавство та встановити надумані бар'єри для регіональних партій. Таким чином старі політики хочуть, попри політичну волю жителів області, "пролізти" в місцеві органи влади. Фактично - позбавити невеликі партії та безпартійних громадян можливості змінювати свій регіон на краще", - сказав він у відеозверненні до українців у середу.

Зеленський наголосив, що не допустить цього. "Право бути обраним - це конституційне право кожного громадянина України, і президент є гарантом дотримання цього права. Тому ніяких "двох третин", чи "п'яти відсотків", чи інших "схем "не буде. Це позиція і моя, і партії "Слуга народу", - заявив він.

Президент сказав, звертаючись до "старих політиків": "Якщо в якомусь регіоні нашої країни у вас немає підтримки, то змінювати треба свої вчинки, а не вибіркове законодавство".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ