Політика

Україна і Ліхтенштейн домовилися тісніше співпрацювати в економічній і банківській сферах

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час телефонної розмови з міністром закордонних справ, юстиції і культури Ліхтенштейну Кетрін Еггенбергер домовилися посилити двостороннє співробітництво в економічній і банківській сферах, повідомляє українське Міністерство закордонних справ.

"Співрозмовники висловилися за поглиблення двостороннього співробітництва в економічній та банківській сферах. Дмитро Кулеба звернув увагу колеги на проекти Міністерства цифрової трансформації України, зазначивши, що обмін досвідом наших держав у сфері діджиталізації міг би бути взаємовигідним, враховуючи прагнення Князівства стати Кремнієвою долиною Альп", - йдеться в повідомленні на сайті МЗС України у вівторок.

Еггенбергер запевнила у незмінності підтримки князівством територіальної цілісності і суверенітету України та підкреслила тверду позицію Ліхтенштейну зі збереження міжнародних санкцій проти РФ.

У свою чергу Кулеба високо оцінив допомогу, яку надає Ліхтенштейн у рамках гуманітарних програм і проектів розвитку Червоного Хреста в Україні. Ці проекти координуються принцесою Софією Ліхтенштейнською, яка також є президентом Ліхтенштейнського Червоного Хреста.

Міністри також обговорили ініціативу випуску спільної поштової марки, присвяченої 140-річчю від дня народження Івана Мясоєдова, відомого українського художника, під чиїм авторством були створені перші поштові марки князівства Ліхтенштейн.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ