Політика

Адміністрація США попередила про можливе втручання Росії в президентські вибори 2020 року

Міністерство внутрішньої безпеки США розіслало американським штатам меморандум, в якому попереджає, що Росія може спробувати втрутитися в майбутні поточного року президентські вибори і зазначило можливі методи втручання, повідомило агентство Associated Press.

У меморандумі, названому "Можлива російська тактика напередодні виборів в США 2020 році", наявному в розпорядженні агентства, підкреслюється, що чиновники адміністрації Трампа продовжують бити на сполох з приводу "перспектив майбутнього втручання" Росії в американську політику.

Документ попереджає про вісім можливих методів російського втручання, називає їх "високими" і "помірними" загрозами.

Серед "високих" загроз - можливість того, що Росія може зламати і викрасти інформацію, "як це було під час кампанії 2016 року", коли електронні листи передвиборчого штабу кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон "були вкрадені російськими військовими хакерами і опубліковані WikiLeaks".

До інших загроз "високого" ступеня міністерство віднесло те, що Росія, на його думку, може використовувати "контрольовану державою медіа-зброю для поширення матеріалів серед цільової аудиторії", а також економічні та ділові важелі для впливу на політичні кола в США для просування російських інтересів і впливу на американську громадську думку.

"Помірні" загрози містять маніпулювання виборчою інфраструктурою, такою, як бази даних виборців та системи підрахунку голосів, а також надання фінансової підтримки американським політичним кандидатам або кампаніям.

У меморандумі не називаються конкретні кандидати, яких Москва може підтримати.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ