Політика

Порошенко: фракція Зеленського єдина в парламенті не дає підписів для ухвалення законів про страхування лікарів і масове тестування

Фракція "Слуга народу" - єдина фракція Верховної Ради України, яка не схвалила подані до парламенту законопроекти про медичне страхування лікарів і масове тестування, повідомив лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко.

"Ми з цього приводу зареєстрували законопроект. Зараз зібрані всі фракції, крім "Слуги народу", які поставили підписи і негайно, вже з понеділка, цей законопроект мають розглядати у Верховній Раді України", - цитує слова Порошенка прес-служба партії "Європейська солідарність".

На думку лідера "Європейської солідарності", карантин без масового тестування неефективний, і про це свідчить досвід інших країн світу.

"Бо тестування виявляє, де саме ми маємо вводити обмежувальні заходи і з якими силами накинутися на боротьбу з коронавірусом. Сьогодні в Україні найменша кількість тестувань у Європі на мільйон населення. Наше запитання - а де обіцяні владою 2000000 тестів, коли проведено трохи більше 100 000? Для кого вони їх зберігають? Відповідь очевидна - їх просто фізично немає", - зазначає Порошенко.

"Кожен пацієнт, який звернувся до сімейного лікаря, в швидку допомогу, і кожен пацієнт, який потрапляє в лікарню, в обов'язковому порядку повинен проходити тест. І вже через 20 хвилин ми знаємо, хто захворів, а хто не захворів", - підсумував Порошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ