Політика

США висловлюють підтримку роботи СММ ОБСЄ на Донбасі й закликають Росію залишити територію України - тимчасова повірена у справах США в Україні

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявила про підтримку роботи Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ на Донбасі й закликала Росію припинити дестабілізувальну діяльність у регіоні.

"У той час, коли триває пандемія COVID-19, я хочу подякувати СММ ОБСЄ в Україні за самовіддані зусилля, яких вона докладає у складних умовах. Чоловіки та жінки СММ відіграють життєво важливу роль у забезпеченні стабільності в регіоні. Вони продовжують робити це й сьогодні, незважаючи на ризики для здоров'я від COVID-19", - наголосила Квін у заяві, оприлюдненій посольством США в Україні в соцмережі Twitter.

Вона зазначила, що останнім часом робота СММ ускладнена через оприлюднювану проросійськими ЗМІ інформацію про нібито причетність місії до поширення коронавірусної інфекції, а також посилення бойовиками обмежень на пересування спостерігачів СММ на Донбасі.

"Росія та її ставленики не лише шкодять роботі СММ. Вони завдають шкоди людям, які проживають на сході України, та перешкоджають надходженню гуманітарних товарів. Постачання життєво необхідних товарів гуманітарної допомоги та ремонт украй важливих об'єктів інфраструктури мають залишатися доступними", - наполягає Квін.

"Ми закликаємо Росію припинити свою дестабілізувальну поведінку, дотримуватися міжнародних угод і негайно залишити територію України", - закликала вона.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ