Політика

Всі депутати "Євросолідарності" готові взяти Чорновол на поруки

Депутати фракції "Європейська солідарність" готові взяти на поруки екс-нардепа Тетяну Чорновол, яку підозрюють в умисному вбивстві.

"Європейська солідарність" у повному складі, всі наші 27 депутатів готові взяти на поруки Таню Чорновол", - заявила співголова фракції Ірина Геращенко у відео, оприлюдненому в соцмережі Facebook.

"У цьому залі наразі перебувають депутати виключно "Європейської солідарності". Поруч на площі є наші колеги, колишні депутати з "Народного фронту", позафракційні. Але мені соромно за ці порожні ряди, зверніть увагу - тут немає жодного депутата так званої іншої партії Майдану, жодного депутата від "Батьківщини", жодного депутата від "Голосу", - додала вона.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва у вівторок обирає запобіжний захід народному депутату України VIII скликання Тетяні Чорновол за обвинуваченням в умисному вбивстві, висунутому на її адресу Державним бюро розслідувань (ДБР).

10 квітня співробітники ДБР провели обшук у будинку Чорновол. Їй повідомили про підозру в керівництві підпалом офісу "Партії регіонів" у лютому 2014 року, внаслідок чого загинула людина.

У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав повідомлення Чорновол підозр у вбивстві неадекватними та ганебними, і у зв'язку з цим запропонував першому заступнику директора ДБР Олександру Бабікову залишити державну службу. Аваков зазначив, що Бабіков був адвокатом екс-президента України (2010-2014 рр.) Віктора Януковича. "Ви наплювали на конфлікт інтересів як керівник ДБР й інспірували справу проти Тетяни Чорновол", - написав Аваков на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

У ДБР, у свою чергу, заявляють, що відомство працює поза політикою. Пізніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) заявило про відсутність у Олександра Бабікова конфлікту інтересів під час здійснення повноважень першого заступника директора ДБР.

14 квітня слідчі ДБР допитали Чорновол, вона відмовилася надавати свідчення, посилаючись на своє конституційне право.

Перед допитом у ДБР Чорновол заявила, що не даватиме свідчень, щоб вони не стали підставою для притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників Революції гідності.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ