Політика

Зеленський підписав законопроекти про протикоронавірусні ліки та онлайн-засідання комітетів ВР

Президент України Володимир Зеленський 31 березня підписав два зі спрямованих йому на підпис трьох законів, ухвалених на позачергових засіданнях парламенту 30 березня.

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, глава держави у вівторок підписав закони №3268 та 3277.

Закон №3268 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (Covid-19)" дозволяє використовувати без реєстрації в Україні лікарські засоби для лікування коронавірусу, якщо їх ефективність доведена в інших розвинених країнах і вони рекомендовані офіційним органом США, країн-членів ЄС, Великої Британії, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади, Китаю, Ізраїлю.

Закон №3277 "Про внесення змін до закону "Про комітети Верховної Ради України" дозволяє під час карантину проводити засідання комітетів у режимі відеоконференції.

Також 31 березня голова Верховної Ради Дмитро Разумков скерував Зеленському на підпис і закон №3254 "Про внесення зміни до ЗУ "Про Державний бюджет України на 2020 рік" щодо безперервного забезпечення харчування військовослужбовців" дозволяє Міноборони і МВС продовжити термін дії договорів про закупівлю послуг із харчування для військовослужбовців до кінця 2020 року без проведення повторних закупівель.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ