Політика

Депутати з "Голосу" пропонують звільнити Ємця з посади міністра охорони здоров'я

Депутати фракції "Голос" вимагають звільнити Іллю Ємця з посади міністра охорони здоров'я на найближчій позачерговій сесії парламенту і зареєстрували у Верховній Раді відповідний проект постанови.

"Ми зареєстрували (проект постанови - ІФ) буквально кілька годин тому", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі "Голосу" в суботу.

Політична партія на своїй сторінці у Фейсбуці цитує народного депутата з однойменної фракції, члена парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Ольгу Стефанишину: "Голос" вимагає ухвалити постанову саме 30 березня і звільнити Іллю Ємця".

Депутат вважає, що "Ємець повністю провалив підготовку України до боротьби з коронавірусом, провалив організацію тестування населення".

На думку Стефанишиної, за свою бездіяльність міністр має понести не тільки політичну відповідальність.

"Його бездіяльність мають розслідувати правоохоронні органи", - переконана Стефанишина.

"Голос" вимагає призначити на посаду міністра охорони здоров'я незалежну, компетентну і професійну людину, яка розуміє процеси в системі охорони здоров'я і зможе приймати швидкі антикризові рішення в умовах пандемії, знає, як ефективно реалізувати другий етап медичної реформи, який має розпочатися з 1 квітня.

Водночас на сайті парламенту поки що немає інформації про реєстрацію проекту постанови.

Як повідомлялося, міністром охорони здоров'я 4 березня 2020 року було призначено директора Державної установи "Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України" Ілля Ємець.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ