Політика

МЗС України обіцяє добитися скасування указу президента РФ, що забороняє українцям володіти землею в Криму

Міністерство закордонних справ України засудило підписання президентом РФ Володимиром Путіним указу про обмеження прав власності на більшість земель у Криму і надання таких прав лише росіянам, і пообіцяло використати всі можливості міжнародного права та міжнародних судових інстанцій для його скасування.

"Україна використає всі можливості міжнародного права і міжнародних судових інстанцій для скасування указу та притягнення Росії до відповідальності і за це правопорушення", - йдеться в коментарі МЗС України, оприлюдненому в четвер.

Міністерство також закликало міжнародне співтовариство і далі посилювати тиск на державу-агресора, зокрема шляхом запровадження санкцій.

"Підписання указу - це черговий незаконний крок Москви щодо привласнення об'єктів української державної і приватної власності на території незаконно окупованого Криму, грубе порушення українського законодавства та міжнародного гуманітарного права", - наголосили в МЗС України.

Як повідомлялося, 20 березня Путін підписав указ №201, яким до переліку територій РФ, на яких іноземні громадяни, особи без громадянства та іноземні юридичні особи не можуть мати у власності земельних ділянок, незаконно включено окремі райони тимчасово окупованої території півострова Крим.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ