Політика

Реформа децентралізації повинна бути проведена до місцевих виборів

Перший заступник керівника Офісу президента України Сергій Трофімов переконаний, що реформа децентралізації повинна бути завершена в країні до проведення місцевих виборів, запланованих на осінь 2020 року.

"Так, звичайно. В цьому головне завдання - віддати на місця повноваження і можливості, але при цьому збалансувати якусь взаємодію місцевого самоврядування та влади, щоб ці завдання були синхронними, і загальнонаціональними, а не тільки локальними", - сказав він у програмі "Велике інтерв'ю з Тиграном Мартиросяном" на телеканалі "Україна 24" в п'ятницю, відповідаючи на питання, чи буде завершена реформа децентралізації до місцевих виборів.

Трофімов нагадав, що в реформі було кілька моментів, які бентежили місцеве самоврядування. "Це роль префекта і його вплив на органи місцевого самоврядування. Насправді, відомі всі питання, які викликають дискусії на цю тему. Президент прийняв зрозуміле швидке рішення: давайте всіх почуємо, давайте все внесемо, виробимо форму і повернемо її мені підготовленою, і з’явиться абсолютно підготовлений, вичищений новий закон", - підкреслив він.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ