Політика

Для залучення інвестицій уряду України потрібно дати чіткий сигнал міжнародним партнерам - Геннадій Зубко

Для того, щоб прийти в Україну з інвестиціями, міжнародні партнери повинні почути від наших урядовців плани щодо конкретних інфраструктурних проектів, заявив колишній віце-прем’єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, перебуваючи у Давосі.

«Потрібно думати, чи є Україна на радарах наших міжнародних партнерів, як вони її розцінюють як партнера. Дуже важливо для України і для уряду демонструвати конкретні проекти. Нам не треба говорити, що ми хочемо приватизувати, продати, а говорити про конкретні інфраструктурні проекти, які мають свою абсолютну вартість і можливість для інвестора повернути гроші. І це проблема, що уряд не запропонував жодного конкретного проекту, який міг би зацікавити інвесторів з інших країн», - заявив Геннадій Зубко.

На його думку, такі проекти можуть бути у сфері енергетики, інфраструктури, в концесійних угодах і ЖГГ – водопостачання, теплопостачання.

«Це те, що хочуть чути інвестори: скільки їм треба зробити прямих інвестицій, а не просто купити ОВДП і отримати відсоток за рахунок платників податків і бюджету України, і як вони зможуть повернути свої кошти з відсотками, щоб бути і зацікавленими і впевненими, що вони захищені від ризиків в Україні», - підсумував колишній віце-прем’єр. 

Президент Володимир Зеленський під час Україно-турецького бізнес форуму заявляв, що Україну має накрити лавина інвестицій. Також глава Офісу президента Андрій Єрмак наголошував, що Україна повинна стати «інвестиційною Меккою».

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ