Політика

Кабмін упровадив принцип екстериторіальності під час розгляду заявок на реєстрацію земділянок

Кабінет Міністрів у вівторок на засіданні уряду затвердив упровадження принципу екстериторіальності при узгодженні Держгеокадастром усіх видів документації з земельного устрою.

"Упровадили принцип екстериторіальності. Це про усунення людського чинника під час розгляду документів. За принципом випадковості всі заявки потраплятимуть до будь-якого кадастрового експерта в країні", - написав прем'єр-міністр Олексій Гончарук у Telegram-каналі.

За його словами, в пілотному режимі цей принцип було застосовано при узгодженні проектів відведення землі. "Тоді кількість негативних висновків різко скоротилася - до 15% з 40%", - зазначив прем'єр.

Як пояснили в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, раніше принцип екстериторіальності застосовувався тільки до проектів відведення землі, а наразі поширюється на ще п'ять видів документації з землеустрою, яка перебуває на узгодженні в Держгеокадастрі. Зокрема, це документація з інвентаризації земель і рекультивації, яка необхідна для зняття і перенесення родючого шару ґрунту.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ