Політика

Зеленський і медіагрупи домовилися до 16 березня запустити незакодовані супутникові версії головних українських телеканалів

Президент України Володимир Зеленський і керівництво провідних українських медіагруп домовилися до 16 березня забезпечити запуск незакодованих супутникових версій головних українських телеканалів, повідомляється на сайті Офісу президента.

Як зазначають в офісі, через кодування сигналу не всі українці можуть вільно переглядати понад 20 головних телеканалів.

"Особливо це стосується регіону вздовж контактної лінії та тимчасово окупованих територій", - наголосив Зеленський, зазначивши, що альтернативою українським телеканалам там стало російське телебачення.

У результаті глава держави та представники медіагруп домовилися до 16 березня 2020 року забезпечити запуск незакодованих супутникових міжнародних версій загальнонаціональних телеканалів і знову зробити телебачення доступним для українських громадян.

Крім того, як зазначають в Офісі президента, учасники зустрічі домовилися залучити РНБО для координації зусиль із медіагрупами для боротьби з порушеннями авторського права.

Для комплексного вирішення проблеми з доступом до інформації Зеленський також запропонував провайдеру ефірного цифрового телебачення компанії "Зеонбуд" до 4 березня 2020 року вжити заходів для зміни модуляції сигналу.

"Це розширить покриття цифровим телебаченням на території держави та полегшить доступ населення до телемовлення", - зазначили в Офісі президента.

Крім цього, "Зеонбуд" зобов'язали до 1 травня 2020 року забезпечити встановлення цифрових передавачів у 47 населених пунктах України та модернізувати наявні антенно-фідерні системи для всіх прикордонних територій.

Крім того, операторів супутникового мовлення Xtra TV і Viasat зобов'язали розробити соціальні пакети супутникового телебачення з мінімальною абонплатою для соціально незахищених верств населення, щоб ці громадяни отримали можливість переглядати закодовані телеканали.

Як повідомлялося, медіагрупи "1+1 media" і "Медіа Група Україна" (МГУ) звернулися до президента України Володимира Зеленського з проханням не впроваджувати мораторій на кодування супутникового телесигналу, оскільки це є цілком правомірною дією з боку мовників.

Раніше, 21 лютого 2020 року, більшістю голосів депутатів Верховної Ради України було ухвалено рішення про підтримку запиту депутата від партії "Слуга народу" Миколи Задорожного до президента з проханням про впровадження мораторію на кодування супутникового телевізійного сигналу українських телеканалів, яке було здійснено 28 січня 2020 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ