Політика

Нардеп Рахманін вважає стратегію "холодної" деокупації реальною альтернативою Мінським домовленостям

 Стратегія "холодної" деокупації окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), Автономної Республіки Крим та Севастополя, яку в четвер презентувала партія "Голос", є реальною альтернативою Мінським угодам, вважає голова фракції політсили у Верховній Раді Сергій Рахманін.

"Цей план не передбачає жодних поступок, перетину "червоних ліній", які, на жаль, з точки зору національної безпеки та державного суверенітету є в Мінських угодах. Тут немає жодної згадки про особливий статус, квазівибори на фактично неконтрольованих територіях - це логічний, холоднокровний, спокійний і послідовний план, який не є ідеальним, тому що ідеальних розв'язок у таких випадках не буває", - заявив Рахманін у четвер на брифінгу за підсумками презентації плану "Голос розуму: Стратегія холодної деокупації".

Глава фракції у Верховній Раді розглядає цей документ як альтернативу Мінським угодам.

"Це альтернатива, реальна альтернатива (Мінським угодам - ІФ)", - вважає він.

Рахманін переконаний, що мінський переговорний майданчик може використовуватися для досягнення цілей, але самі протоколи мають "померти". В "Голосі" також повідомили, що повну версію своєї стратегії вже направили всім ключовим стейкхолдерам в органах української влади й готові вести з ними дискусію про майбутнє стратегії "холодної" деокупації.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ