Політика

Президент Естонії пообіцяла Україні підтримку у зближенні з ЄС і НАТО

Естонія підтримує зближення України з Європейським Союзом і НАТО, заявила естонський президент Керсті Кальюлайд (Kersti Kaljulaid) у вівторок на зустрічі з головою Верховної Ради Дмитром Разумковим.

"Естонія підтримує прагнення України на зближення з Європейським Союзом і НАТО та продовжуватиме надавати їй підтримки", - сказала президент, слова якої наводить прес-служба президента Естонії.

Кальюлайд додала, що в Естонії раді, що в будівництві електронної держави Україна "підтягує свій рівень" до естонського.

"В України хороша позиція щодо залучення зарубіжних інвестицій, але для цього потрібно продовжити реформи і створювати законодавство, властиве правовій державі. Правова визначеність і боротьба з корупцією створюють хороше підприємницьке середовище і викликають довіру в інвесторів", - зазначила президент Естонії.

На зустрічі було також розглянуто розвиток останніх подій на Донбасі, виконання Мінських угод і підсумки "нормандського саміту". Кальюлайд зазначила, що Естонія закликає дотримуватися Мінських угод і що держави Європи мають одностайно засуджувати їх порушення.

Було розглянуто можливість продовжити співпрацю у сфері кібероборони.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ