Політика

Країни-порушники ембарго на постачання зброї до Лівії не залишаться безкарними - глава МЗС ФРН

Країни, що порушують лівійське збройове ембарго, не залишаться безкарними, для цього може бути задіяно механізм санкцій ООН, заявив глава МЗС ФРН Гайко Маас.

"Ми нагадали всім зацікавленим сторонам, що слова, сказані в Берліні, мають супроводжуватися справами, особливо після того, як Рада Безпеки ООН ухвалила відповідну резолюцію. Є різні механізми, зокрема комітет із санкцій ООН", - сказав Маас у неділю на прес-конференції за підсумками зустрічі щодо Лівії.

"Але найважливіше - забезпечити прозорість, щоб ті, хто має намір продовжувати порушувати ембарго, знали, що їх виявлять і їхні імена стануть усім відомі", - додав німецький дипломат.

Учасники Мюнхенської зустрічі щодо Лівії відзначають порушення ембарго на постачання зброї в країну.

"Учасники обговорили сумні нещодавні порушення збройового ембарго, підтвердили намір сприяти його повноцінній імплементації і схвалили прогрес в ефективності моніторингу ембарго", - йдеться в заяві співголів, поширеній за підсумками зустрічі.

Також учасників конфлікту закликали дотримуватися режиму тимчасового припинення вогню і продовжувати переговори, щоб воно стало постійним.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ