Політика

Порошенко і Чавушоглу обговорили ЗВТ, свободу судноплавства в акваторії Чорного і Азовського морів і членство України в НАТО

П'ятий президент України (2014-19), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко і міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу під час Мюнхенської конференції з безпеки обговорили ситуацію на Донбасі і в Криму, свободу судноплавства в акваторії Чорного і Азовського морів, звільнення українських заручників, членство України в НАТО, зону вільної торгівлі між Україною та Туреччиною і підтримку кримськотатарського телеканалу ATR.

"Петро Порошенко висловив подяку за тверду підтримку України з боку Туреччини в боротьбі за відновлення суверенітету, територіальної цілісності нашої держави і у відсічі російської агресії", – йдеться в повідомленні, на офіційному сайті партії "Європейська солідарність".

Сторони обговорили ситуацію на тимчасово окупованих територіях України - Донбасі та в Криму. Порошенко наголосив на важливості забезпечення свободи судноплавства в акваторії Чорного та Азовського морів.

Окрему увагу було приділено роботі зі звільнення українських заручників, зокрема і кримських татар.

Сторони відзначили важливість підтримки України на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції, а також пріоритетність роботи над отриманням Плану дій щодо членства України в НАТО.

Також увагу було приділено зміцненню українсько-турецького партнерства та завершення роботи над Угодою про зону вільної торгівлі між Україною та Туреччиною.

Порошенко також звернув увагу на штучні проблеми, які виникли у кримськотатарського телеканалу ATR. Співрозмовники обговорили шляхи підтримки телеканалу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ