Політика

Зеленський закликав почати залучення коштів до Фонду відновлення Донбасу

Президент України Володимир Зеленський закликав почати залучення коштів до Фонду відновлення Донбасу.

Виступаючи в суботу на Українському ланчі, що проводиться Фондом Пінчука в рамках Мюнхенської конференції з безпеки, Зеленський заявив, що вперше "цей Фонд адмініструється Світовим банком, Офісом президента і урядом України".

За словами Зеленського, у цього фонду буде "два вікна: одне для міжнародних партнерів і друге - для українських інвесторів і донорів".

Президент зазначив, що основними пріоритетами фонду є великі інфраструктурні проекти, робота з місцевим бізнесом та його доступне кредитування, турбота найменш захищених верств населення.

Головним завданням фонду, за його словами, буде "подолання наслідків війни".

Крім того, як зазначив глава держави, в Україні планується створити Міністерство з питань реінтеграції і відновлення Донбасу.

15 лютого 2020 Фонд Віктора Пінчука та Ялтинська європейська стратегія (YES) проводять 4-й Український ланч в Мюнхені на тему "Україна, яка рухається вперед", організований з нагоди Мюнхенській конференції з безпеки. Фонд і YES вже більше 15 років організовують майданчики для обговорення європейського майбутнього України та глобального контексту.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ