Політика

Необхідно розробити нову стратегію відносин з РФ - Макрон

Необхідно розробити нову стратегію відносин з Росією і встановити стратегічний діалог, вважає президент Франції Еммануель Макрон.

"Санкції не принесли нічого позитивного. І звісно, багато чого зміниться. Ми не чекатимемо, коли Росія звернеться до нас. Я просто хотів сказати, що нам необхідно розробити нову стратегію і бути більш рішучими, більш напористими... Ми не повинні відходити від своїх позицій, але при цьому необхідно встановити стратегічний діалог. Ситуація, яка існує сьогодні - це найстрашніше: ми не розмовляємо одне з одним, конфлікти повсюдно виникають", - сказав він, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки.

Макрон додав, що кілька років зустрічі в нормандському форматі не відбувалися, але тепер лідери готові проводити зустрічі знову.

"Більше трьох років не було зустрічей у нормандському форматі. Ми хочемо знову почати зустрічатися", - додав він.

При цьому Макрон заявив, що Росія є постійним членом Радбезу, і тому Росію не можна "постійно блокувати і ігнорувати".

Крім того, він сказав, що не думає, що Росія "використовуватиме в своїх цілях протиріччя, які існують між нами".

"Я сказав, що я не проти Росії і не за Росію. Я за Європу. Якщо ми подивимося на географічну карту, ми побачимо, що ми дуже близькі одне до одного, і нам необхідно вибудувати відносини, що ґрунтуються на довірі, запропонувати стратегічні опції", - резюмував французький президент.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ