Політика

Уряд має намір продовжувати політику низької і стабільної інфляції

Кабінет Міністрів має намір продовжувати політику низької і стабільної інфляції, що дає підстави Нацбанку продовжувати знижувати процентні ставки протягом найближчих місяців, повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

"Низька і контрольована інфляція – це запорука економічного зростання в довгостроковому періоді та умова для низьких номінальних і реальних процентних ставок. В економічній історії майже немає прикладів сталого економічного зростання високими темпами за умов значної інфляції. Саме тому уряд і надалі підтримуватиме політику низької і стабільної інфляції як необхідної передумови для економічного зростання", - написав Милованов у Facebook у понеділок.

"Наразі інфляція опустилася нижче цільового діапазону інфляції НБУ та дає всі підстави для продовження зниження процентних ставок у найближчі місяці", - додав міністр.

Як повідомлялося, інфляція в Україні в січні 2020 року становила 0,2% порівняно з 1% у січні 2019 року, що зумовило її зниження в річному вимірі до 3,2% з 4,1%.

Нацбанк України наприкінці січня поліпшив прогноз інфляції на 2020 рік із 5% до 4,8%.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ