Політика

Франція готова досліджувати чорні ящики літака "МАУ", якщо про це попросить Україна - посол

Франція готова досліджувати бортові реєстратори літака Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", збитого в січні поблизу Тегерана, якщо буде такий запит з українського боку, заявив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

"Позиція Франції щодо можливості досліджувати чорні ящики у Франції є цілком позитивною. Я про це офіційно повідомив Міністерство закордонних справ України. Якщо буде запит з українського боку – ми готові", – сказав він в інтерв'ю, оприлюдненому на сайті hromadske.ua у вівторок.

Дипломат наголосив, що Україна може розраховувати на допомогу Парижа, якщо буде запит на транспортування чорних ящиків до Франції, адже там розташована одна з найкращих у світі лабораторій для аналізу чорних ящиків.

"У нас є технічна можливість та політична воля це зробити", - додав він.

Водночас де Понсен зазначив, що Україна спочатку має отримати чорні ящики від Ірану, а потім французькі експерти готові досліджувати їх і в Україні, і у Франції.

"Тобто спочатку треба, щоб іранці віддали ці ящики українцям. Потім ми готові їх дослідити – чи тут, на місці, якщо це технічно можливо, чи ж перевезти у Францію, і дослідити їх у нашій лабораторії поблизу Парижа", – сказав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ