Політика

З РФ необхідно вести вимогливий і результативний діалог - посол Франції в Україні

З Російською Федерацією необхідно вести вимогливий і результативний діалог, заявив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен в інтерв'ю українському телеканалу "hromadske".

"Тобто, діалог - так, але діалог вимогливий, і такий, що приносить результати, адже ми бачимо повернення до "нормандського формату". Це напряму пов’язано з тим, що ми працювали над відновленням довіри між (президентом РФ Володимиром - ІФ) Путіним і (президентом України Володимиром - ІФ) Зеленським", - сказав він в інтерв'ю, розміщеному на сайті "hromadske" у вівторок.

При цьому посол наголосив, що позиція Франції не змінилася ні щодо територіальної цілісності України, ні щодо санкцій проти Росії, які регулярно продовжувалися, зокрема і нещодавно на рівні Європейського Союзу.

"Росія є великим партнером, в неї є військова сила, а також економічні потужності, у нас є економічні інтереси в Росії, як і в України. Тому ставити Росію в кут, наче учня в шкільному класі, не має сенсу. Потрібно з ними вести діалог", - сказав де Понсен.

Дипломат пояснив, що ситуація, в якій РФ піддавали ізоляції або тримали її на дистанції - не була хорошою тактикою і стратегією, тому що це не давало хороших результатів, зокрема роками не збирався нормандський саміт.

"Отже, первинним прагненням президента (Франції Еммануеля - ІФ) Макрона було те, що потрібно спробувати відновити довіру, почати з ними говорити, зокрема з Володимиром Путіним, відновити контакт, але при цьому з чітким дотриманням умов такого діалогу", - зазначив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ