Політика

Зеленський сподівається на швидке вирішення питання про екстрадицію Левіна з Болгарії

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Республіки Болгарія Бойко Борисовим висловив подяку за затримання підозрюваного в причетності до нападу на активістку Катерину Гандзюк Олексія Левіна.

"Глава держави подякував за затримання 24 січня цього року болгарськими правоохоронними органами спільно з українськими колегами громадянина України Олексія Левіна за підозрою в причетності до нападу на Катерину Гандзюк, і висловив сподівання на швидке вирішення питання його екстрадиції в Україну", - повідомляє прес-служба Офісу президента у п'ятницю.

Крім того, Зеленський підтвердив зацікавленість у подальшому розвитку двостороннього політичного діалогу з Болгарією.

Глава Української держави також високо оцінив оздоровлення в Болгарії в межах трастового фонду НАТО з медичної реабілітації 190 поранених українських військовослужбовців.

Зокрема, в розмові окремо було наголошено на важливості зміцнення двостороннього торговельно-економічного співробітництва, подальша активізація якого сприятиме проведенню чергового засідання Спільної українсько-болгарської міжурядової комісії з економічного співробітництва. Також відзначаються великі перспективи співпраці в галузі транспорту та туризму.

Зеленський відзначив підтримку з боку Болгарії суверенітету та територіальної цілісності України, а також проведення політики невизнання незаконної анексії Криму.

"Президент подякував Бойко Борисову за розуміння державної політики України у сфері освіти й державної мови. Сторони підтвердили готовність сприяти всебічному розвитку національних меншин", - додали в Офісі президента.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ