Політика

Зеленський: Україна готова розширювати співпрацю зі США в оборонній галузі та розглядає можливість закупівлі нових озброєнь

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна готова розширювати відносини зі США у сфері оборони та безпеки й розглядати можливості закупівлі нових озброєнь.

"Україна готова розвивати нові форми партнерства зі США у сфері безпеки. Це підтверджує перший в історії контракт на пряму закупівлю протитанкових ракетних комплексів Javelin", - сказав він на брифінгу з держсекретарем США Майком Помпео в п'ятницю.

Зеленський зазначив, що також обговорювалося посилення Військово-морських сил України за допомогою катерів класу Island.

"І зміцнення протиповітряної оборони України, де ми готові розглядати опції закупівель необхідних озброєнь", - додав він.

Зеленський наголосив, що Україна активно взаємодіє з американськими партнерами і для успішного реформування оборонної промисловості. "Упевнений, це дасть імпульс для взаємовигідного співробітництва з топовими оборонними компаніями США", - зазначив він.

Також президент України наголосив на важливості того, що системна підтримка України має широкий двопартійний консенсус у Конгресі США.

Зеленський зазначив, що про це свідчить обсяг програм допомоги США Україні на 2020 рік, який становить майже $700 млн, з них $365 млн - на оборону та безпеку, що дасть змогу суттєво зміцнити цю сферу.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ