Політика

США пропонують надати палестинській державі доступ до двох ізраїльських портів

Американський план з близькосхідного врегулювання передбачає, що палестинська держава отримає можливість використовувати інфраструктуру ізраїльських портів Хайфа і Ашдод, повідомляє Білий дім.

У поясненнях до плану американська адміністрація зазначає, що "палестинці зможуть використовувати і управляти об'єктами на території портів Хайфа і Ашдод".

Крім того, палестинській стороні буде дозволено відкрити курорт на північному березі Мертвого моря. Також план передбачає "продовження палестинських сільгосппроектів в Йорданській долині. Сама долина, згідно з планом США, повинна бути де-факто під контролем Ізраїлю.

У плані також зазначається, що палестинські біженці не матимуть можливості селитися в Ізраїлі, оскільки їм буде наданий вибір: або жити на території палестинської держави, або відправитися в третю країну.

Пильна увага в плані приділяється економічному розвитку палестинських територій. План економрозвитку передбачає виділення палестинській стороні $ 50 млрд. Це, згідно з розрахунками авторів плану дозволить створити мільйон робочих мет і збільшити ВВП Палестини більш ніж удвічі.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ