Політика

У ЄС знають про чутливість проведення земельної реформи та підтримують поступовий підхід її здійснення - виконавчий віце-президент ЄК Домбровскіс

В Європейському Союзі розуміють чутливість питання проведення земельної реформи та підтримують поступальний підхід у цьому напрямі.

"Ми розуміємо, що це - чутливе питання, і є необхідність задіяти захисні заходи, зокрема захистити невеликі фермерські господарства з тим, щоб у них був доступ до землі, і щоб землі не були скуплені великими компаніями. З цього погляду ми розуміємо і підтримуємо підхід, щоб робити це поступово і мати захисні механізми", - заявив виконавчий віце-президент Європейської комісії, відповідальний за "економіку, яка працює для людей", Валдіс Домбровскіс у вівторок у Брюсселі за результатами зустрічі з українським прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком.

Домбровскіс упевнений, що земельна реформа в Україні "має гарантувати земельний ринок, що добре функціонує, гарантувати чіткі права на власність і мати необхідний земельний кадастр".

"З цієї точки зору ми вітаємо цю реформу, яка нині перебуває в стані підготовки", - наголосив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ