Політика

Дуда запропонував Зеленському спільно вшанувати пам'ять солдатів, які боролися з більшовиками в 1920 році

Президент Польщі Анджей Дуда запропонував своєму українському колезі Володимиру Зеленському, щоб Україна та Польща спільно вшанували пам'ять солдатів, які боролися з більшовиками у 1920 році.

"Я запропонував президенту Зеленському спільно вшанувати пам'ять солдатів, які в 1920 році спільно боролися проти більшовиків", - сказав він на спільному брифінгу президентів у понеділок в Освенцімі.

Дуда зазначив, що тоді проти агресії більшовиків боролися і поляки, яких символічно іноді називають "солдатами Пілсудського", але ще "був Петлюра, були українські солдати, які також хоробро билися і віддали життя в цій війні, за ту саму справу, за яку боролися наші (польські - ІФ) солдати".

"Це хороший елемент нашої спільної історії, і я запропонував пану президенту, щоб ми вшанували цю пам'ять", - наголосив він.

У свою чергу Зеленський зазначив, що Україна та Польща у своїх відносинах наразі акцентують увагу на тому, що їх об'єднує. "Наприклад, Варшавська битва, сторіччя якої ми відзначаємо в серпні", - зазначив він.

Зеленський повідомив, що у 2020 році Україна та Польща планують провести низку спільних заходів. "Вірю, що одним із них стане візит пана президента Дуди в Україну", - додав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ