Політика

Більше ніж половина американців вважають, що Cенат має позбавити Трампа посади

Трохи більше ніж 50% громадян США переконані, що Сенат має ухвалити обвинувальний вирок президенту Дональду Трампу у справі про імпічмент та позбавити його посади, повідомляє телеканал CNN із посиланням на опитування компанії SSRS.

Такої думки дотримується 51% опитаних. Навпаки, 45% вважають, що Сенат має виправдати Трампа. 4% не змогли висловити свою думку з цього питання.

У грудні 45% американців вважали, що Трампа слід позбавити посади президента, а 47% були з цим не згодні.

Результати опитування оприлюднено напередодні старту розгляді в Сенаті по суті справи про імпічмент.

Демократи ініціювали процедуру імпічменту стосовно президента 24 вересня 2019 року, після того, як американський інформатор висловив занепокоєння у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським лідером Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня цього року. Під час розмови Трамп закликав Зеленського розпочати розслідування стосовно Джо Байдена та його сина Гантера, а також щодо ймовірного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

У результаті в грудні минулого року Палата представників США оголосила імпічмент президенту країни Дональду Трампу за обома пунктами обвинувачення. Йдеться про зловживання владою та про перешкоджання розслідуванню, яке проводив Конгрес.

Тепер у Сенаті вирішать, чи дійсно слід відсторонити Трампа від посади.

Більшість у Сенаті (53 місця) нині належить партії Трампа - республіканцям. Тому, як вважають спостерігачі, найімовірніше, на цьому етапі процедуру відсторонення президента від влади буде заблоковано.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ