Політика

Канцлер і глава МЗС Німеччини перед конференцією стосовно Лівії провели зустрічі з главами протиборчих лівійських сторін

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас перед початком міжнародної конференції стосовно Лівії провели зустрічі з прем'єром уряду національної згоди Лівії Фаєзом Сараджем і командувачем Лівійської національної армії маршалом Халіфою Хафтаром.

"Канцлер Меркель і міністр закордонних справ Маас сьогодні перед початком конференції провели переговори з главою уряду національної згоди Фаєзом Сараджем і генералом Халіфою Хафтаром", - повідомила прес-служба німецького уряду.

Конференція проводиться в Берліні з ініціативи канцлера Німеччини Ангели Меркель. Згоду взяти в ній участь дали Сарадж і Хафтар.

На конференції також будуть представлені: США, Велика Британія, Франція, Китай, ОАЕ, Туреччина, Конго, Італія, Єгипет, Алжир, РФ. Також запрошені представники ООН, Євросоюзу, Африканського союзу і Ліги арабських держав.

Наразі в Лівії зберігається двовладдя. У країні функціонує визнаний у світі уряд національної згоди зі штаб-квартирою в Тріполі і так званий східний уряд, який очолює Абдалла Абдуррахаман ат-Тані. Його підтримує командувач Лівійської національної армії Хафтар, який з квітня 2019 року штурмує Тріполі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ