Політика

Президент Європейської ради Мішель у першій телефонній розмові з Путіним підтвердив підтримку територіальної цілісності України

Президент Європейської ради Чарльз Мішель у своїй першій телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним підтвердив позицію ЄС щодо повного виконання Мінських домовленостей та підтримки суверенітету і територіальної цілісності України.

"Під час першого контакту між Чарльзом Мішелем як президентом Європейської ради та Володимиром Путіним президент Мішель нагадав позицію ЄС щодо повного виконання Мінських угод. Він відзначив паризький саміт, що відбувся в грудні 2019 року в "нормандському форматі" і вітав угоду про транзит газу, укладену між Україною та Росією. ЄС підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - йдеться в повідомленні Європейської ради, поширеному в четвер у Брюсселі.

Телефонна розмова між президентами відбулася в четвер, 16 січня, напередодні конференції, присвяченої Лівії, яка відбудеться в Берліні 19 січня.

Під час спілкування сторони також обговорили ситуацію в Лівії та на Близькому Сході.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ