Політика

Влада України зобов'язана вимагати проведення Радбезу ООН й озвучити питання ролі РФ в аварії літака "МАУ" в Ірані - нардеп Геращенко

Влада України має вимагати проведення засідання Ради безпеки ООН з огляду на катастрофу пасажирського літака Boeing 737-800 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) в Ірані та порушити питання про можливу роль Російської Федерації в трагедії, заявила співголова парламентської фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.

"Українська влада зобов'язана сьогодні вимагати проведення Радбезу ООН за відповідною директивою і не боятися озвучити й питання можливої ролі Російської Федерації в постачанні ракет Ірану, зокрема таких, які не обладнані системами розпізнавання цивільних літаків", - наголосила вона на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту в понеділок.

Геращенко зазначила, що принциповим є і той факт, що досі Російська Федерація не визнає і не дає жодних позицій щодо збитого в небі авіалайнера Малайзійських авіаліній.

"Має бути притягнення всіх до відповідальності та визнання безумовної провини Ірану. А також створення спеціальної міжнародної групи, яка має працювати над об'єктивним розслідуванням, і спеціальної групи в Україні з підготовки цього позову", - переконана співголова фракції "Європейська солідарність".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ