Політика

ЄС вбачає у відкритті залізничного сполучення з Кримом порушення територіальної цілісності України

Завершення будівництва залізничної ділянки Керченського моста та відкриття сполучення з Кримським півостровом без згоди Києва є порушенням суверенітету та територіальної цілісності України, заявив офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби (ЄЗС).

"Залізничне сполучення - це ще один крок до примусової інтеграції незаконно анексованого півострова з Росією та ізоляції Криму від України, частиною якої він залишається", - йдеться в комюніке представника ЄЗС, поширеному в понеділок у Брюсселі.

Він також стверджує, що Кримський міст обмежує проходження суден через Керченську протоку в українські порти в Азовському морі. "ЄС очікує, що Росія забезпечить безперешкодне та вільне проходження через Керченську протоку відповідно до міжнародного права", - йдеться в комюніке.

"ЄС знову заявляє про повну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. ЄС не визнає і не визнаватиме незаконної анексії Кримського півострова Росією", - заявив представник ЄЗС.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ