Політика

Представництво президента України в Криму назвало протиправним запуск залізничного сполучення Керченським мостом

Представництво президента України в Криму відзначило протиправність запуску залізничного сполучення між РФ та окупованим Кримом, а також засудило неузгоджений візит президента РФ Володимира Путіна на півострів.

"Представництво президента України в Автономній Республіці Крим наголошує на протиправності запуску залізничного сполучення між Росією та тимчасово окупованою Російською Федерацією територією України - Автономною Республікою Крим та м. Севастополь, який відбувся сьогодні, 23 грудня 2019 року", - йдеться в повідомленні Представництва президента України в АР Крим у Facebook.

У відомстві нагадали, що в'їзд і виїзд до тимчасово окупованого Криму має відбуватися лише за узгодженням з українською стороною і через КПВВ на адміністративній межі. Також у представництві повідомили, що засуджують черговий неузгоджений з Україною візит президента РФ Путіна до Криму 23 грудня 2019 року.

"Такі дії РФ є грубим порушенням російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності України, нехтуванням Кремлем загальновизнаних принципів і норм міжнародного права", - йдеться в заяві.

Окрім того, представництво наголосило, що жодні дії РФ щодо Криму не змінять закріпленого в Конституції України та міжнародно-визнаного статусу АР Крим та м.Севастополь як невід'ємних частин території України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ