Політика

Брюссель готовий поглиблювати з Києвом секторальну співпрацю, однак не за рахунок раніше взятих, але ще не виконаних зобов'язань

У Європейському Союзі готові розглядати поглиблення секторальної співпраці з Україною, однак зазначають, що це не відбуватиметься за рахунок уже наявних зобов'язань, які ще необхідно виконати.

Таку позицію Зовнішньої дипломатичної служби ЄС у середу в Страсбурзі в рамках засідання парламентського Комітету асоціації Україна-ЄС озвучив від імені високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозера Боррелля заступник начальника відділу з питань "Східного партнерства" Дірк Лоренц (Dirk Lorenz).

"ЄС прагне прискорити виконання Угоди про асоціацію, включно з поглибленою та всеосяжною зоною вільної торгівлі, та розглядає поглиблення секторальної співпраці там, де це можливо в рамках цієї угоди. Але також я маю наголосити, що це не відбудеться за рахунок виконання вже наявних зобов'язань. Багато ще необхідно зробити", - заявив він.

Лоренц запевнив, що "ефективне виконання Угоди про асоціацію залишається нашим пріоритетом".

"Ми готові продовжувати підтримувати Україну в її зусиллях у досягненні цієї мети", - нагадав європеєць.

Дипломат також запевнив від імені високого представника, що "Україна залишається в перших пунктах у порядку денному".

"І високий представник, і європейський комісар з питань політики сусідства та розширення зазначили, що Україна є одним із пріоритетів, і обидва відвідають Україну незабаром", - повідомив він.

Водночас, зазначивши, що в ЄС "бачать прихильність керівництва досягти швидкого результату в проведенні реформ, яких очікує український народ", Лоренц наголосив, що в Брюсселі вважають важливим, щоб "Україна гарантувала, що швидкість не відбувається за рахунок якості або інклюзивності".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ