Політика

Тимошенко вітає відновлення діалогу в "нормандському форматі", але занепокоєна легітимізацією "формули Штайнмаєра"

 Лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вітає відновлення діалогу на міжнародному рівні в "нормандському форматі", проте занепокоєна тим, що на рівні президента України легітимізовано "формулу Штайнмаєра".

"Ми вітаємо те, що Україна відновила діалог на міжнародному рівні в "нормандському форматі", без якого питання припинення війни неможливо вирішити. Є великим досягненням рішення про обмін полоненими за формулою "всіх на всіх". (...) Безумовно, позитивним є те, що світ разом з нами. Що звучить не лише питання Донбасу, але й Криму. Що заявлена позиція про те, що спочатку - відновлення кордону, а потім вибори", - написала Тимошенко на сторінці у Facebook у вівторок.

Водночас лідерка "Батьківщини" зазначила, що викликає занепокоєння, що "вперше в історії роботи "нормандського формату" на рівні президента України легітимізовано "формулу Штайнмаєра", яка стає основою для подальших дій".

Вона також наголосила, що вперше в офіційному комюніке переговорів зафіксовано прагнення надати особливий статус окупованим територіям не на тимчасовій, а на постійній основі.

"Лише маючи конкретне пояснення цих пунктів, можна прогнозувати наслідки цього раунду переговорів для України. Очевидно, що на часі ще один діалог - внутрішній, всередині країни. Зараз як ніколи потрібна відверта розмова із суспільством", - йдеться в повідомленні.

Тимошенко додала, що "українці мають бути впевненими, що мир буде справжнім, без втрати незалежності та суверенітету".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ