Політика

Трамп і Макрон обговорили питання НАТО, Іран і податок на цифрові послуги для американських компаній

Президент США Дональд Трамп на зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном напередодні саміту країн НАТО обговорили питання альянсу, Іран, а також податок на цифрові послуги для американських компаній, повідомляє Білий дім.

"Лідери двох країн обговорили пріоритети майбутньої зустрічі лідерів країн НАТО, а також подальші кроки з енергетики та Ірану. Президент Трамп підкреслив важливість того, щоб Франція забезпечувала рівні умови для американських компаній, усунувши бар'єри в торгівлі, зокрема податки на цифрові послуги", - йдеться в повідомленні прес-служби адміністрації президента.

Президент Франції Еммануель Макрон підписав у липні закон про встановлення 3% податку на річний виторг для цифрових гігантів. Цей законопроект може торкнутися американських Apple, Facebook і Google, і США виступають проти нього.

Раніше повідомлялося, що США можуть ввести мита за ставкою до 100% на французькі товари обсягом до 2,4 $ млрд у відповідь на французький цифровий податок, що "дискримінує" американські компанії.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ