Політика

Законопроект про всеукраїнський референдум не буде внесено до парламенту в 2019 році - експерт

Член робочої групи з підготовки законопроекту про всеукраїнський референдум, експерт Українського інституту прямої демократії Борис Малишев повідомив, що робота над документом ще триває і чекати на його внесення до парламенту в 2019 році не варто.

"Насправді робота нині в активній фазі, і найближчим часом, цього року, його точно не буде внесено до Верховної Ради, це 100%", - заявив Малишев на прес-конференції з питань прямої демократії.

За словами Малишева, складно сказати, яким темпом просуватиметься робота щодо законопроекту про всеукраїнський референдум. Він зазначає, що серед експертів і народних депутатів є дискусія щодо того, які питання можуть стати предметом інструменту прямої демократії.

Як повідомляло видання "Радіо Свобода", на з'їзді партії "Слуга народу" 10 листопада спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив про існування в парламенті робочої групи, завдання якої - розробка пакета "законів про народовладдя", до якого входить і закон про референдум.

"Це і загальнонаціональний референдум, місцеві референдуми, "рекол" депутатів, народне вето на закони та багато іншого", - заявив Разумков.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ